Direct contact? 035 24 00 111

checklist

check

Vind de ideale laptop of notebook

Waar moet u rekening mee houden bij het kopen van een laptop of notebook

Stel eerst de volgende vragen aan uzelf:

1. Is het gewicht belangrijk? Kies een notebook met een scherm van 12,5 tot 13,3 inch en een gewicht van 1 tot 1,5 kilogram.

2. Is snelheid belangrijk? Intel Core i3-processoren zijn meestal te vinden in instapmodellen, Core i5 hoort bij gemiddeld krachtige systemen en een Core i7-processor is het snelst. Bij standaard kantoorgebruik zijn de snelheidsverschillen onderling niet heel erg merkbaar, maar als er een solid state drive (SSD-schijf) in de computer zit, levert dat een zeer snel systeem op. Zo’n SSD is een vervanging voor de traditionele harde schijf en is eventueel later nog toe te voegen. Uw IT-team kan dit voor u inbouwen.

3. Hoeveel werkgeheugen is er nodig? Minimaal 4 gigabyte (RAM-)geheugen is nodig om een computer werkbaar te maken en te houden. Meer RAM maakt een systeem wat sneller en geeft ruimte om meerdere programma’s tegelijk uit te voeren. Om maximale prestaties te halen, is 8 gigabyte of meer aan te raden.

4. Hoe groot moet de opslagruimte zijn? De vraag die daarbij direct gesteld kan worden is: Wat zou u willen bewaren op de computer? Tegenwoordig zijn schijven tussen 250 gigabyte en 1 terabyte standaard. Voor kantoorgebruik is 250 gigabyte vaak al meer dan voldoende.

5. Hoe lang kan er op de accu worden gewerkt? Let op de waardering van de accu in Watt-uren (Wh) of miliamp-uren (mAh). Hoe groter deze getallen, hoe langer de computer zonder vaste stroomaansluiting kan werken. Voor een 13,3 inch Ultrabook is een accu met een capaciteit van 44Wh tot 50Wh goed om enkele uren te kunnen werken. Computers met grotere 17 inch-schermen zullen een kortere accuduur hebben.

De antwoorden op bovenstaande vragen zijn uiteraard te combineren met uw budget en uw wensen. Misschien moeten er wat compromissen worden gemaakt, maar gezamenlijk komen we tot de optimale opties.
Bij het afleveren installeert IT-team ook alle gewenste èn noodzakelijke software zodat u direct aan het werk kunt gaan!

Vraag uw IT-team om advies!

IT-team Social Media

Over IT-team

IT-team is al meer dan 10 jaar een betrouwbare IT-dienstverlener voor diverse ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf (MKB).